Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Rakieta Jako Mount

pemo444

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam dziś dla was coś nietypowego , a mianowicie Rakiete jako Mount-a xD .

A więc..

Jak dodać

Client:

Rozpakowujemy plik NPC , wklejamy do niego folder rocket ( Link do downloadu dam niżej) .

Dodajemy wpisy do packera

<File archivedPath="d:/ymir work/npc/rocket/00_1.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\npc\rocket\00_1.gr2]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/rocket/00_1.msa" type="2"><![CDATA[source\ymir work\npc\rocket\00_1.msa]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/rocket/00_2.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\npc\rocket\00_2.gr2]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/rocket/00_2.msa" type="2"><![CDATA[source\ymir work\npc\rocket\00_2.msa]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/rocket/02.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\npc\rocket\02.gr2]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/rocket/02.msa" type="2"><![CDATA[source\ymir work\npc\rocket\02.msa]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/rocket/03.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\npc\rocket\03.gr2]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/rocket/03.msa" type="2"><![CDATA[source\ymir work\npc\rocket\03.msa]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/rocket/04.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\npc\rocket\04.gr2]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/rocket/04.msa" type="2"><![CDATA[source\ymir work\npc\rocket\04.msa]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/rocket/20.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\npc\rocket\20.gr2]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/rocket/20.msa" type="2"><![CDATA[source\ymir work\npc\rocket\20.msa]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/rocket/20_1.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\npc\rocket\20_1.gr2]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/rocket/20_1.msa" type="2"><![CDATA[source\ymir work\npc\rocket\20_1.msa]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/rocket/25.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\npc\rocket\25.gr2]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/rocket/25.msa" type="2"><![CDATA[source\ymir work\npc\rocket\25.msa]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/rocket/30.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\npc\rocket\30.gr2]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/rocket/30.msa" type="2"><![CDATA[source\ymir work\npc\rocket\30.msa]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/rocket/31.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\npc\rocket\31.gr2]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/rocket/31.msa" type="2"><![CDATA[source\ymir work\npc\rocket\31.msa]]></File>
	   <File archivedPath="d:/ymir work/npc/rocket/33.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\npc\rocket\33.gr2]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/rocket/rocket.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\npc\rocket\rocket.gr2]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/rocket/rocket.msm" type="0"><![CDATA[source\ymir work\npc\rocket\rocket.msm]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/rocket/rocket_nemeziss.tga" type="0"><![CDATA[source\ymir work\npc\rocket\rocket_nemeziss.tga]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/rocket/horse_stop.msa" type="2"><![CDATA[source\ymir work\npc\rocket\horse_stop.msa]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/rocket/motlist.txt" type="2"><![CDATA[source\ymir work\npc\rocket\motlist.txt]]></File>
	<File archivedPath="d:/ymir work/npc/rocket/stop.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\npc\rocket\stop.gr2]]></File>

Zapisujemy i pakujemy .

Teraz rozpakowujemy plik root i wklejamy do npclist.txt poniższe wpisy:

Wklejamy to na samym początku:

0[TAB]rocket[TAB]rocket

Wklejamy na samym dole:

20119[TAB]rocket

Zapisujemy i pakujemy .

Ok po stronie clienta mamy wszystko zrobione .

Server:

Otwieramy Navicat-a i logujemy się na naszą baze MySQL . Kilikamy prawym przyciskiem myszy na Player i dodajemy nowe Query:

INSERT INTO mob_proto VALUES ('20119', 'rocket', 0x4E6F6E616D65202020202020202020202020202020202020, '5', '1', '0', '1', '', '', '0', '', 'STUN,SLOW,CURSE,TERROR', '0', 'lion', '2', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '120', '3', '1', '2', '2', '400', '4', '100', '100', '0', '2000', '150', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0'); 

Zapisujemy i resetujemy serwa .

Ok mamy wszystko zrobione teraz tylko wchodzimy na serwer wpisujemy /mount_test 20119 i siedzimy na rakiecie :D

Screen:

rakete.png

Download:

Download:

http://www.multiupload.com/F7387K60OE

Skan:

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=5df91c7bb99f449efc1d95e3dea8ee7d6dfc1af41fd4da9333ce4a1e626f633b-1298652851

Hasło:

mpcforum.pl

Dodatkowe Info:

Rakieta jest wyciągnięta z majestic-network. Wyciągną ją Nemeziss z epvp.de , ja jestem tylko wykonawca TuT-a ;)

Orginal Temat:

http://www.elitepvpers.de/forum/metin2-pserver-guides-strategies/1028684-new-mount-rakete.html

Opublikowano

Nieprawda, wyciągnął ją Nemeziss z(zamiennie - KTÓRY JEST W) TEAM Majestic-network( On jest w tym team) , zobaczcie sobie w meshe , rakieta jest nazwana jego nickiem, poza tym tekstura też się nazywa Nemeziss.

Rakieta jest wyciągnięta z Wowa

Saying Java is good because it works on all operating systems is like saying anal sex is good because it works on all genders.

Opublikowano

@Wojtek

Ja tam nie wiem kto to dawał xD

@GraczMetin2

Prosze o jakiegokolwiek + lub - ? Bo mi się wydaje że nie . No i co że nie moja ? To już nie moge tego udostępnić ? Twój post to czysty bezsensowny spam nie wnoszący nic do tematu . I czy moje all tuty są z epvp ? Np pong zrobiłem sam , jak zmienić porty na serwerze itp .

@Edit

Powiedz mi co ja zmieniłem ? Bo żadnych wyrazów nie zmieniałem .

wez lepiej usun po co kazdy serwer ma miec " twoj tekst
Myślałeś pisząc tego posta ? Bo mi sie wydaje że nie , widze że mało co znasz się na tworzeniu więc nie zrozumiesz tego . I nie mam zamiaru się z tobą wykłucać .

@Edit2

Załamujesz mnie chłopie -.- Napisałem ten temat bo dużo osób nie wiedziało jak to zrobić , jeśli to wiesz to się ciesz nie każdy jest tak mądry jak ty . I ja koxsze dodawając tut-y na forum ? <megafacepalm>

Opublikowano

ahah pozmieniac 2 wyrazy w 2 plikach i jestes mistrz :) " wez lepiej usun po co kazdy serwer ma miec " twoj tekst <3

UP@ Narazie gadam o twoim pongu ;] co zmieniles 2 wyrazy i myslisz ze koxisz... mowie o tobie jaki ty pojeb a ty mowisz ze sie nie znam na tworzeniu... Ok przeczytaj pierw co pisze

@up Mowisz do innych ze sie nie znaja to pewnie 1 znaczy... myslisz ze ty sie znasz i tyle :)po 1 to prosze cie przeczytaj... odczekaj z 5 minutek i potem odpisz bo nawet nic nie rozumiesz :)

Opublikowano

Nieprawda, wyciągnął ją Nemeziss z majestic-network , zobaczcie sobie w meshe , rakieta jest nazwana jego nickiem, poza tym tekstura też się nazywa Nemeziss

Nie wyciągnął tylko ją zrobił Majestic-network to jego server...

Ta rakieta miała być na walentynki,była rÓżowa(nie mogę napisać małego Ó nie wiem czemu)

co do topicu masz + bo chociaż uczciwy

211c73cd6486beb.gif

Minecraft

odkrywcai.pngwolftamer.png

Odkrywca

Wolfer:Lubie pieski:P

Jeżeli jesteś człowiek to kliknij na obrazek:

baner6.gif

Opublikowano

Wszystko działa, tylko:

<File archivedPath="d:/ymir work/npc/rocket/33.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\npc\rocket33.gr2]]></File>

Popraw na:

<File archivedPath="d:/ymir work/npc/rocket/33.gr2" type="0"><![CDATA[source\ymir work\npc\rocket\33.gr2]]></File>

Sprawdziłam wam....

0225193022.jpg

tlofbnowe2.jpg

Specjalista
Opublikowano

Warto zaznaczyc ze nie dziala na kliencie 2008 ;) Przynajmniej mi a sprawdzalem na '10 to normalnie czyta.

1365526782-U231645.png

Opublikowano

@up

lol??

normalnie wszystko działą na 2010 i 2008

sam sprawdzałem

211c73cd6486beb.gif

Minecraft

odkrywcai.pngwolftamer.png

Odkrywca

Wolfer:Lubie pieski:P

Jeżeli jesteś człowiek to kliknij na obrazek:

baner6.gif

Specjalista
Opublikowano

Na 2008 nie czyta tekstury siedze w powietrzu a na 2010 normalnie widac ta rakiete nie wiem w czym problem.

Jeszcze jutro sprawdze dokladniej.

1365526782-U231645.png

Opublikowano

Przemo powiem ci jedno.Ty mnie już wkurwiasz cały czas na epvp żerujesz.I dajesz i myślisz że kozak jesteś zrób coś sam w końcu.

@TopiC@Całe z epvp i kto by nie umiał wziąć google tłumacza??

2ivh0ly.jpg

Opublikowano

Pegas

Po 1 Nie jestem PRZEMO tylko PEMO ! Gdzie ty tu RZ widzisz ?!

Po 2 Nie żeruje na epvp, jak jest tut to daje... Nie używam google tłumacza, sam zrobiłem tut-a od zera tylko download wziąłem ;)

Po 3 Jak cie wkurwiam to po co się udzielasz w moich tematach ?! Nie pasuje to twój problem nie dałem tego dla ciebie tylko dla innych .

Po 4 All moje tut-y są z epvp ? No chyba nie . Mam kilka przydatnych tut-ów na czarną godzine ;)

Po 5 Pokaż mi jedno moje słowo lub zdanie gdzie pokazuje że jestem kozakiem

Po 6 Ty nic lepszy nie jesteś ciągle kogoś krytykujesz , dopierdalasz się wszystkiego i to ty mnie już wkurwiasz... Masz jakiś problem to zachowaj go dla siebie , tut-a nie dałem specjalnie dla cb... Krytyk wielki się znalazł -.-

Mam pisać jeszcze czy już starczy ?

A co do tematu to na 2008 też powinno bez problemu działać ;)

Specjalista
Opublikowano

Wszystko robie tak samo na kliencie 2010 jak i na 2008 i inaczej wychodzi o.O

niewiemy.png

Hmm Jakies propozycje ? xD

1365526782-U231645.png

Opublikowano

Ja sie zastanawiam. Czy to Wasza polaczkowa natura, czy moze srodowisko metina tak dziala na ludzi.

Jak czytam obcojezyczne fora to tam jest jakas kultura. Tutaj pelno sarkazmu, wyzszosci, zawisci i jakiejs chujowej pychy.

"pierdole taki narod do chuja pana ..."

Opublikowano

@Nagasheek Chodź nie raz mnie wkurwiasz to teraz masz racje. Same ścierwa zrobiłem tut z plikami to jakiś noobek pierdoli,że czeka was tygodnie pracy itp pliki do dupy i ,że gównem jestem xD Pierdole taki coś brak kultury ^^

A pliki tylko 3 klik i śmiga a jak są problemy to tylko po stronie clienta ^^ Dostałem ładne dziękuj zminusował moje posty xD prawie wszystkie. Dobrze,że Pierdole ten syf i nie dziele się moimi tutami pozdro. P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...